Skip to main content
КоличкаClose Cart

Диагностика с плантограф- що е то?
Плантографът е средство, чрез което се проверява състоянието на стъпалата, разпределянето на натоварването върху тях и ефектът върху сводовете. Независимо дали изпитвате болка или не, снемането на отпечатък от ходилата дава ясна информация какво е тяхното моментно състояние, наличие/ отсъствие на деформации и разлики в позицията им.  След няколко минути ще получите отговор на въпросите:

Имам ли плоскостъпие;
Защо ме болят възглавничките на пръстите;
Каква е причината за изкривяването на палеца;
Ще отшуми ли болката в петите;
Каква е причината за появата на мазоли и много други въпроси, на които чрез диагностиката на плантограф и правилната консултация се намира най-правилното решение.

За максимална коректност на отпечатъка стъпването на уреда е на бос крак. Прилага се както при възрастни, така и при деца. Позволява навременно установяване на деформации в походката и стъпалата в ранна детска възраст. Препоръчителна е контролна диагностика на шест месеца, чрез която се проследява ефекта от използването на препоръчаното ортопедично средство.

Екипът на Орто 1 България препоръчва диагностиката с плантограф като превенция срещу бъдещи деформации на стъпалата, независимо дали имате оплаквания.

Своевременно взетите мерки могат единствено да са от ваша ползва в грижата за вашите ходила.

bg_BGBulgarian